Paardencoaching

“Samen met een paard en de coach je spanning opzoeken en loslaten.”

Wat is Paardencoaching?

Er wordt op heel veel verschillende goede manieren paardencoaching gegeven. Wat mag je bij mij verwachten?

Wat we samen gaan opzoeken is waar de spanning in je lijf zit / waar de stroming van je energie blokkeert. Door dit te benoemen geeft het jou de inzichten waar jezelf weer mee verder kunt.

Paarden communiceren  non-verbaal. Hij ziet de persoon die bij hem staat als een van zijn kudde en wilt zijn kudde genoot laten zien waar zijn energie niet goed doorstroomt. Dus waar hij spanning uit het (recente) verleden op zijn lijf heeft vastgezet.

Door als coach te vertalen wat het paard laat zien krijg je inzichten in jezelf. 

De meest voorkomende effecten van paardencoaching op mensen zijn de volgende:

  1. Je hebt je focus op het losse paard in de bak en kan even niet meer aan je gewone beslommeringen denken. Hierdoor kom je in contact met je lichaam/gevoel.
  2. Het paard neemt spanning van je over en voert deze af. In ruil daarvoor krijg jij een zuivere energie terug. Dit is onder andere voelbaar doordat er een trilling in je benen en/of buik ontstaat.

Wat ik met paardencoaching vooral wil bereiken is dat je meer in je lichaam komt en gaat voelen en minder je hoofd de overhand laat nemen in je beslissingen. Je hoofd is zeker belangrijk voor het maken van beslissingen en deze moeten we zeker ook niet uitschakelen. Maar we zijn ons steeds minder bewust dat we meer breinen hebben die ons kunnen vertellen wat de juist beslissing is voor onszelf. Door weer meer in balans in ons lichaam en bewust te worden van onszelf kunnen we we betere en ontspannen versie van onszelf worden. Wie wilt dit nu niet zou ik bijna zeggen. We weten ook allemaal dat wanneer we zelf ontspannen zijn we moeilijkheden beter het hoofd kunnen bieden en de mensen waar we ons mee betrokken voelen beter kunnen bijstaan. 

Ik heb een fijne ervaring met jou en de paarden mogen hebben. Ook fijn om te ervaren. Dank daarvoor Claudia en je bent er goed in lekker rustig.

Truus van Halteren.

Bijzondere ervaring om, met toch een kleine angst voor paarden, mezelf te laten coachen. Wat een mooie inzichten mocht ik ontvangen. Het paard geeft aan wat er bij mij speelt. Claudia zorgt er door het stellen van vragen voor om tot diepgang te komen. Aanrader!

Bianca Mans-Paulissen.

De kosten:

De kosten bedragen euro 75 per sessie per persoon. 

De tijd die je er voor uit mag trekken ligt rond de 1,5 uur in totaliteit. Hiervan sta je een gedeelte buiten bij het paard. Voor en na je contact met het paard bespreken we dit uitgebreid.

Na iedere sessie kijken we samen of je nog een volgende sessie wilt afspreken. Daar ben je geheel vrij in. De richtlijn is 5 sessies om zo enkele onderwerpen de revue te laten passeren en je een mooi inzicht in jezelf te geven. 

Waarom paardencoaching bij Claudia’s paardencoaching:

Mijn visie is om op een rustige niet veroordelende manier samen met jou op reis te gaan. Naast de paardencoaching beschik ik ook over de tool encausticart coaching en natuurcoaching. Mocht er uit de sessies met de paarden komen dat dit een mooie aanvulling voor je zou kunnen zijn kunnen we daar een sessie van inzetten. Ervaring heeft me geleerd dat de combinatie van deze twee heel krachtig en effectief is. Het één versterkt het ander en geeft je weer op een andere manier inzichten in jezelf. 

Verder werk ik met inzichtkaarten die je na elke sessie weer een mooie bevestiging kunnen geven over wat het paard je net heeft laten zien. 

We hebben drie pony’s die we voor de coaching kunnen inzetten. Voor iedereen persoonlijk wordt er per sessie bepaald welke pony of pony’s er mee in de bak komen. 

De pony’s staan 24 uur per dag buiten op de paddock met een inloop stal of in de wei. Doordat ze in een kudde leven kunnen ze na hun contact met ons gewoon paard zijn en eventuele spanning die ze van ons hebben overgenomen gelijk weer afvoeren.

Beauty

Deze pony met schofthoogte 1.35m is onze eerste pony. Eerlijkheidshalve dienen we te zeggen dat we we deze in het begin al erg groot en indrukwekkend vonden. We kunnen ons dus voorstellen dat iemand het spannend vind om bij een groot paard / pony te staan en zetten dan ook zeker met liefde eerst onze Beauty in. Het is een merrie die de 20 alweer gepasseerd is. Deze alerte pony is heel rustig in de coaching en staat vaak dicht bij de persoon die in de bak staat.

Floor

Ze valt onder de grootste maat pony’s maar met haar schofthoogte van 1.48 m is ze daarbinnen weer de kleinste. Dit is een heerlijke stevige lieverd die heel rustig is in haar gedrag.

Helaas is ze voor draf en galop onder de man niet meer in te zetten. Ook zij is op middelbare leeftijd. Maar een ontspannen stap bosrit zonder zadel behoort wel tot de mogelijkheden. Als ruiters weten we dat dit voor veel mensen ook een hele fijne manier van ontspannen kan zijn.

River

River is een ruin wat inhoudt dat het een gecastreerde hengst is. Hij is op middelbare leeftijd en wordt als enige nog intensief gereden voor de sport (dressuur, springen en eventing) en ontspannen bosritjes. Met zijn schofthoogte van 1.57m valt hij nog net in de categorie pony. Dit is een heel gevoelige pony die op afstand al veel voor je kan doen.