“Samen met een paard en de coach je spanning opzoeken en loslaten.”

De meest voorkomende effecten van paardencoaching:

  • Je hebt je focus op het losse paard in de bak en kan even niet meer aan je gewone beslommeringen denken. Hierdoor kom je in contact met je lichaam/gevoel.

  • Het paard neemt spanning van je over en voert deze af. In ruil daarvoor krijg jij een zuivere energie terug. Dit is onder andere voelbaar doordat er een trilling in je benen en/of buik ontstaat.

Er wordt op heel veel verschillende goede manieren paardencoaching gegeven. Wat mag je bij mij verwachten?

Wat we samen gaan opzoeken is waar de spanning in je lijf zit / waar de stroming van je energie blokkeert. Door dit te benoemen geeft het jou de inzichten waar jezelf weer mee verder kunt.

Paarden communiceren non-verbaal. Hij ziet de persoon die bij hem staat als een van zijn kudde en wilt zijn kudde genoot laten zien waar zijn energie niet goed doorstroomt. Dus waar hij spanning uit het (recente) verleden op zijn lijf heeft vastgezet.

Door als coach te vertalen wat het paard laat zien krijg je inzichten in jezelf.

Wat ik met paardencoaching vooral wil bereiken is dat je meer in je lichaam komt en gaat voelen en minder je hoofd de overhand laat nemen in je beslissingen. Je hoofd is zeker belangrijk voor het maken van beslissingen en deze moeten we zeker ook niet uitschakelen. Maar we zijn ons steeds minder bewust dat we meer breinen hebben die ons kunnen vertellen wat de juist beslissing is voor onszelf. Door weer meer in balans in ons lichaam en bewust te worden van onszelf kunnen we we betere en ontspannen versie van onszelf worden. Wie wilt dit nu niet zou ik bijna zeggen. We weten ook allemaal dat wanneer we zelf ontspannen zijn we moeilijkheden beter het hoofd kunnen bieden en de mensen waar we ons mee betrokken voelen beter kunnen bijstaan.

Word je meest ontspannen zelf

bruin paaardenhoofd met een vrouw die in een leger broek en blauw shirt erbij staat
bruin paaardenhoofd met een vrouw die in een leger broek en blauw shirt erbij staat
een bruin en wit paard die met zijn rug staat naar een vrouw in een rok
een bruin en wit paard die met zijn rug staat naar een vrouw in een rok

Wat is paardencoaching?

Ontmoet mijn paarden

Merlin

Een rustig paard. Ja een IJslander noem je een paard. Maar ze hebben de grote van een pony. Met zijn 1,50 meter is hij wel de grootste maat IJslander die er is.

Hij wordt hier regelmatig gereden door mijzelf en anderen. Het is een allemans vriend die rustig maar duidelijk is in de coaching en je waar mogelijk zoveel mogelijk healing wilt geven.

Beauty

Het omaatje van de kudde. Ze is de 20 reeds een tijd gepasseerd en heeft pensioen.
Dat wil zeggen dat er niet meer met haar gereden wordt.

Maar met haar 1,35 meter is ze de kleinste van het stel. Voor mensen die paarden toch wel een beetje spannend vinden kan dit een hele fijne grote zijn. Dit is onze eerste pony, eerlijkheidshalve dien ik te zeggen dat we haar in het begin al erg groot en indrukwekkend vonden. Ik kan me dus voorstellen dat iemand het spannend vindt om bij een groot paard / pony te staan en zetten we met liefde onze Beauty in.

Deze alerte pony is heel rustig in de coaching en staat vaak dicht bij de persoon in de bak.

Bruin en wit paard met het hoofd naar benenden genaam Floor
Bruin en wit paard met het hoofd naar benenden genaam Floor
Wit paardenhoofd van het paard Merlin
Wit paardenhoofd van het paard Merlin
Bruin paarden hoofd van het paard Beauty met vlechten in het haar
Bruin paarden hoofd van het paard Beauty met vlechten in het haar

Floor

Ze valt net als Merlin onder de grootste maat pony’s maar met haar schofthoogte van 1.48 is ze daarbinnen wel weer de kleinste. Dit is een heerlijke stevige lieverd die heel rustig is in haar gedrag. Ze is wel heel nieuwsgierig met haar grote lippen.

Ze is op middelbare leeftijd, maar gaat nog lekker met mij mee op pad het bos in.